Метод проектування інформаційної системи з відкритою архітектурою - Карабицька, Олена Дмитрівна (Автоматизовані системи управління та прилади автоматики, 2025)
Здійснено аналіз існуючих напрямів та методів проектування інформаційних систем з відкритою архітектурою, визначено їх переваги та недоліки. Розглянуто особливості існуючої моделі синтезу структури відкритої інформаційної системи. Запропоновано вдосконалення даної моделі, визначено методи вирішення задачі синтезу структури відкритої системи та розроблено алгоритм вирішення цієї задачі. Проведено апробацію запропонованих вдосконалень під час вирішення задачі синтезу архітектури інформаційно-аналітичної системи управління організацією.