Зменшення впливу людських чинників як засіб підвищення якості експлуатації інформаційних управляючих систем - Шеховцова, Вікторія Іванівна (Автоматизовані системи управління та прилади автоматики, 2025)
Розглянуто основні існуючі підходи до підвищення якості експлуатації інформаційної системи. Як найперспективніший визначено підхід, який спрямовано на створення спеціальних комунікативних систем, які є частиною загальної системи управління експлуатацією ІУС. В рамках цього підходу проведено удосконалення моделі підготовки фахівців з інформаційних технології університетом на вимоги ІТ-компаній. За результатами моделювання визначено сукупність професійно важливих якостей фахівця з експлуатації інформаційних систем.