Проектування розподіленої бази даних системи надання електронних адміністративних послуг - Білова, Тетяна Георгіївна (Автоматизовані системи управління та прилади автоматики, 2025)
Сформульовано постановку задачі проектування розподіленої бази даних системи надання електронних адміністративних послуг. Запропоновано формальний опис постановки задачі проектування розподіленої бази даних даних як перетворення моделей послуг в глобальну схему з урахуванням гетерогенності системи. Розглянуто особливості методів обробки даних розподіленій базі даних. Розроблено лінійний адитивний критерій ефективності проектування і якості надання послуг.