Особливості проведення добровільної і обов'язкової сертифікації поліграфічних підприємств - Григор'єв, Олександр Вікторович; Щербакова, Юлія Олексіївна (Автоматизовані системи управління та прилади автоматики, 2025)
Визначено місце сертифікації у системі управління якістю поліграфічного підприємства. Проведено дослідження особливостей процесу сертифікації в Україні. Визначені особливості та переваги добровільної та обов'язкової сертифікації, їх вплив на конкурентоспроможність та можливості реалізації друкованого продукту на міжнародному ринку.