Математична модель визначення адаптаційних можливостей дитини з атопічним дерматитом - Висоцька, Олена Володимирівна; Кліменко, Вікторія Анатоліївна; Порван, Андрій Павлович; Трубіцин, Олексій Олексійович; Довнар, Олександр Йосипович (Автоматизовані системи управління та прилади автоматики, 2025)
Представлена математична модель визначення адаптаційних можливостей дитини з атопічним дерматитом, яка відображає процеси, супутні захворюванню. Її використання дозволяє більш глибоко зрозуміти механізми виникнення атопічного дерматиту у дітей та підлітків і визначити шляхи спрямованого впливу синхронізації взаємообумовлених відносин морфофункціональних утворень цілісної системи їх взаємодії. Розробка моделі спрямована на створення методу дослідження даної патології, який дозволить виявити ті особливості формування і протікання захворювання, які складно виявити у прямих емпіричних дослідженнях, а також кількісно виразити і об'єктивізувати зміни функціонального стану хворих з різним ступенем тяжкості АД, виявити вплив різних чинників на інтенсивність відновних процесів організму.