Удосконалений метод синтезу варіантів опису архітектури створюваної інформаційної системи - Євланов, Максим Вікторович (Автоматизовані системи управління та прилади автоматики, 2025)
Досліджені основні шляхи розвитку методів і засобів аналізу вимог до інформаційної системи. Проаналізовано існуючий метод синтезу варіантів опису архітектури інформаційної системи, виявлено його основні недоліки. Запропоновано вдосконалення, які дозволяють скоротити обчислювальні витрати на реалізацію даного методу. Проведено апробацію запропонованих вдосконалень під час вирішення задачі синтезу архітектури функціонального модуля безпеки праці.