Математична модель адаптації інтелектуальної команди - Калита, Надія Іванівна; Пономарьова, Світлана Владиславівна (Автоматизовані системи управління та прилади автоматики, 2025)
Робота присвячена розробленню математичної моделі оцінювання ефективності адаптації окремих членів команди та інтелектуальної команди в цілому. Для формалізації задачі було використано теорію корисності для формування оцінок ефективності адаптації та функціонально-вартісний аналіз для формування критерію оптимальності плану адаптації. Запропонована модель враховує обмеження на час і вартість, необхідні для проведення адаптації, та на якість заходів, які потрібні для адаптації членів інтелектуальної команди.