Оцінювання доцільності проведення рефакторингу бази даних інформаційної системи, яка експлуатується - Євланов, Максим Вікторович; Юр’єв, Іван Олексійович; Мірошниченко, Дмитро Олександрович (Автоматизовані системи управління та прилади автоматики, 2025)
Розглянуто питання вдосконалення існуючого типового процесу проведення рефакторингу бази даних інформаційної системи, яка експлуатується. Визначено основні переваги та недоліки цього процесу. Встановлено значну потребу у об’єктивному визнанні необхідності проведення рефакторингу бази даних до початку робіт з його проведення. На основі теоретико-множинного апарату розроблено об’єктивні оцінки складності актуальної бази даних та сукупності запитів на зміни інформаційної системи, яка експлуатується. Отримано показник обсягу змін, які слід внести під час рефакторингу бази даних, що пропонується.